Blog > Komentarze do wpisu
Klopsiki w occie.

O czym wielce opowiadać? Klopsiki w occie, są mało poetyckie. Cóż romantycznego w mielonym i zalewie? A ja nigdy zwolennikiem poetyckości w codziennym życiu nie byłam, zatem prozaiczne klopsiki w occie prezentuje. Trochę niepotrzebnie dodałam paprykę. smaku ani nie popsuła, ani nie polepszyła. Stała się praktycznie nieobecna :D

klopsiki

KLOPSIKI W OCCIE:

KLOPSIKI:

- mięso mielone,

- jajko,

- cebula,

- bułka tarta,

- przyprawy.

ZALEWA:

- 3 szkl. wody,

- 1 szkl. octu,

- 3/4 szkl. cukru,

- 1 łyżeczka soli,

- 1 ząbek czosnku,

- 1 mała cebula,

- ziele angielskie,

- liść laurowy.

Klopsiki wyrabiamy jak tradycyjne mielone. Lepimy małe klopsiki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy. Klopsiki wrzucamy do zagotowanej zalewy. Podajemy po ostudzeniu.

sobota, 12 marca 2011, palatum
Tagi: zagrycha
2011/03/12 19:04:44

Zobacz podobne

  • Wiosenne porządki...

    ... dotyczą również, a może i przede wszystkim, szafki z przyprawami :D Biedny T. chyba do dzisiaj nie rozumie systemu, za pomocą którego, układam wszystkie pac

  • Pierogi ze szpinakiem.

    Sobotni poranek. Wczesnowiosenne słońce za oknem. Śpiew pierwszych ptaków podczas spaceru z czworonogiem. Kawa pyszna jak zawsze i trzy pomysły na dzień: - dług

  • Paszteciki z tuńczykiem.

    Czy ktoś przed 15 laty (w odległym czasie mojego dzieciństwa) wpadłby na to, że jeden komputer w dwuosobowym gospodarstwie domowym jest niewystarczający? Tak wł