Blog > Komentarze do wpisu
Klopsiki w occie.

O czym wielce opowiadać? Klopsiki w occie, są mało poetyckie. Cóż romantycznego w mielonym i zalewie? A ja nigdy zwolennikiem poetyckości w codziennym życiu nie byłam, zatem prozaiczne klopsiki w occie prezentuje. Trochę niepotrzebnie dodałam paprykę. smaku ani nie popsuła, ani nie polepszyła. Stała się praktycznie nieobecna :D

klopsiki

KLOPSIKI W OCCIE:

KLOPSIKI:

- mięso mielone,

- jajko,

- cebula,

- bułka tarta,

- przyprawy.

ZALEWA:

- 3 szkl. wody,

- 1 szkl. octu,

- 3/4 szkl. cukru,

- 1 łyżeczka soli,

- 1 ząbek czosnku,

- 1 mała cebula,

- ziele angielskie,

- liść laurowy.

Klopsiki wyrabiamy jak tradycyjne mielone. Lepimy małe klopsiki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy. Klopsiki wrzucamy do zagotowanej zalewy. Podajemy po ostudzeniu.

sobota, 12 marca 2011, palatum
Tagi: zagrycha
2011/03/12 19:04:44